Ale jak to się piję?

  • Warto pić nasze soki 3 razy
    dziennie po ćwierć
    szklanki (50-80 ml),
    na 30 min. przed posiłkiem.
  • Przechowuj soki w lodówce
  • Soki nie zawierają żadnych sztucznych konserwantów ani cukru, jedynie naturalny konserwant jakim jest sól.
  • Musowanie jest naturalnym procesem
  • Nie dodajemy octu

Witaj Drogi Kliencie.

Pragniemy się z Tobą podzielić wiedzą dotyczącą stosowania zakwasów. Nasze soki są niepasteryzowane oraz bez dodatków konserwantów. Warzywa pochodzą od lokalnych rolników z Żuław Wiślanych gdzie znajdują się najbardziej żyzne gleby zaliczane do I i II klasy bonitacyjnej.

Cytując artykuł Pij kiszonki na stronie internetowej https://kuchnia.wp.pl/pij-kiszonki-6054910663316097a

"Podczas kiszenia spada zawartość cukru w warzywach, więc są one mniej kaloryczne. Z kolei kwas mlekowy, w który bogate są produkty kiszone, pomaga w trawieniu, oczyszcza i odtruwa organizm. To jednak nie wszystko. W procesie fermentacji uczestniczą też bakterie probiotyczne. Szczepy tych niezwykle pożytecznych dla człowieka bakterii korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit - usuwają toksyny i chronią przed grzybicami. Dzięki temu mają ogromne znaczenie dla odporności organizmu i ułatwiają mu walkę z infekcjami.

Kiszonki oraz ich soki przywracają równowagę kwasowo–zasadową w organizmie. Z kolei zawarta w soku z kiszonek acetylocholina pomaga w regulacji ciśnienia krwi."

Zobacz nasze soki z kiszonych warzyw