Jak stosować kwaszonki
i kiszonki

Zalecamy spożywać nasze soki w ilościach (50-80 ml).
Przechowuj soki i kwaszonki w lodówce.

Witaj Drogi Kliencie.

Nasze soki są niepasteryzowane oraz bez dodatków konserwantów. Warzywa pochodzą od lokalnych rolników z Żuław Wiślanych.

Pragniemy się z Tobą podzielić wiedzą dotyczącą stosowania naszych kwaszonek. “Podczas kiszenia spada zawartość cukru w warzywach, więc są one mniej kaloryczne. Z kolei kwas mlekowy, w który bogate są produkty kiszone, pomaga w trawieniu, oczyszcza i odtruwa organizm. To jednak nie wszystko. W procesie fermentacji uczestniczą też bakterie probiotyczne. Szczepy tych niezwykle pożytecznych dla człowieka bakterii korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit.

Kiszonki oraz ich soki przywracają równowagę kwasowo–zasadową w organizmie. Z kolei zawarta w soku z kiszonek acetylocholina pomaga w regulacji ciśnienia krwi.”

Więcej informacji znajdziesz na:

https://kuchnia.wp.pl/pij-kiszonki-6054910663316097a